Onsala Småbarnsskola är en lärarägd Montessoriförskola för barn 1-6 år belägen i natursköna Gottskär nära hav och skog. Vår gård ligger på en härlig naturtomt.

Förskolan erbjuder utbildade förskollärare och barnskötare med diplomerad Montessori utbildning. Vi tar emot ca 30 barn, en småbarnsavdelning och en syskonavdelning.

Vår omtyckta mat lagar vi själva med produkter från vår närmiljö. Förskolan ligger alldeles bredvid en montessorigrundskola Onsala Montessoriskola, årskurs 0-9.

Vårt mål är att efter Maria Montessoripedagogiken erbjuda en förskola med arbetsglädje, där alla aktiviteter är lika viktiga så som: skolämnen, musik, skapande verksamhet, social gemenskap och natur och djurskötsel (fågel och ibland besökande djur).

Vi arbetar utifrån varje individ och låter barnet utvecklas efter sin egen utvecklingstakt och möjligheter. Genom att stärka barnets självkänsla, får vi barn som visar förståelse och hänsyn till andra människor och sin omgivning.

Välkomna att kontakta oss för frågor eller anmälan!

hälsningar
Monica Wogelberg, Carina Ljunggren och Johanna Berntsson